Husk at stemme til kommunal- og regionalvalget i dag

Publiceret 21-11-2017

I dag er der valg til landets 98 byråd og 5 regionsråd. Det er som noget nyt muligt at stemme allerede fra klokken 8. Økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille opfordrer vælgerne til at deltage i demokratiet.

Klokken 8 i dag åbner valgstederne landet over. Dermed får vælgerne som noget nyt en ekstra time til at stemme om, hvem der skal sidde i landets byråd og regionsråd de næste fire år. Det er muligt at stemme til klokken 20.

Økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille siger:

”Valget giver enhver vælger mulighed for at blive hørt. Det er i dag, vi kan være med til at pege på dem, der skal styre kommunerne og regionerne de næste fire år. Valget afgør, om vores skat stiger eller falder, og hvordan vores skoler, plejehjem, sygehuse og lokale trafikforhold skal være. Derfor vil jeg opfordre de knap 4,6 millioner danskere, der kan stemme, til at møde op og deltage i demokratiet ved at sætte deres kryds.”

- Simon Emil Ammitzbøll-Bille

Over en kvart million unge kan for første gang stemme til et valg til kommuner og regioner. Til dem siger økonomi- og indenrigsministeren:

”Valget handler om, hvordan forholdene skal være lokalt i fremtidens Danmark. Det er nu, I kan sætte jeres præg på udviklingen. Så benyt den demokratiske ret, og stem.”

- Simon Emil Ammitzbøll-Bille

 På det valgkort, der er kommet med posten, står der, hvor du skal stemme. Du skal tage valgkortet med til valgstedet. Hvis du er stemmeberettiget, men ikke har modtaget valgkortet, er det alligevel muligt at stemme, hvis du medbringer id-kort, for eksempel pas, kørekort eller sundhedskort.  

Hvis du har brug for det, kan du få hjælp til at stemme, og valgstederne skal som noget nyt stille visse hjælpemidler til rådighed. Læs mere om det på Økonomi- og Indenrigsministeriets hjemmeside.

Resultaterne af valget offentliggøres løbende på KMD’s valghjemmeside www.kmdvalg.dk.

  

Yderligere oplysninger

Presse- og kommunikationsmedarbejder Mette Gerlach, mge@oim.dk, tlf. 72 28 24 16

Valgkonsulent Christine Boeskov, valg@oim.dk, tlf. 25 16 12 06