Send sikker e-post til os

Sådan sender du en sikker (krypteret og signeret) e-post til Indenrigs- og Sundhedsministeriets valgenhed og til Valgnævnet.

Sikker e-post via e-boks

Som borger kan du skrive sikkert (krypteret) til ministeriet på følgende måde:

Log ind på din e-boks: www.e-boks.dk.
Vælg ”Skriv ny post” øverst midtfor.
Søg efter ”Indenrigs- og Boligministeriet”.
Vælg ”Valgpostkasse”.
Skriv din meddelelse og tryk send.

Hvis du skal sende følsomme oplysninger til ministeriet, f.eks. cpr.nr. eller oplysninger om politisk tilhørsforhold, anbefales det, at du skriver sikkert (krypteret) til ministeriet via ovenstående fremgangsmåde. Kryptering forhindrer, at uvedkommende kan læse din e-post, der sendes over internettet, og sikrer, at e-posten ikke er ændret undervejs.

 

Sikker e-post via digital signatur

Som myndighed kan du skrive sikkert (krypteret) til ministeriet med digital signatur, hvis du har installeret en digital signatur samt ministeriets virksomhedscertifikat. 

På hjemmesiden søg efter certifikat kan du få ministeriets offentlige nøgle, der giver dig adgang til at sende krypteret e-mail til os. Du får vores offentlige nøgle ved at klikke på "Søgning" og taste valg@im.dk i søgefeltet.

Hvis du skal sende e-post til ministeriet med følsomme og fortrolige oplysninger som f.eks. CPR-numre, skal du kryptere din e-post.

På hjemmesiden www.danid.dk kan du finde vejledninger til, hvordan du kan bruge den offentlige nøgle til at kryptere e-mails til Indenrigs- og Sundhedsministeriet. 

Som borger anbefales det, at du benytter e-boks (se ovenfor) eller borger.dk til at kommunikere sikkert med ministeriet.