Kandidatlisterne til Europa-Parlamentsvalget er klar

Publiceret 29-04-2019

Fristen for at indlevere kandidatlister til Europa-Parlamentsvalget er udløbet. Derfor ved vi nu, hvem der skal på stemmesedlen til valget.

Kandidatlister og kandidater til Europa-Parlamentsvalget søndag den 26. maj 2019 er i dag blevet offentliggjort. Du kan se kandidatlister og kandidater til Europa-Parlamentsvalget i Danmark her.

Til Europa-Parlamentsvalget er der kun én valgkreds. Det betyder, at alle partier og kandidater er på stemmesedlen i hele Danmark. Alle vælgere i Danmark kan derfor stemme på de samme partier og kandidater.

Hvis du allerede har brevstemt og nu ønsker at ændre din stemme, kan du brevstemme igen. Det er så din nyeste brevstemme, der tæller. Hvis du har brevstemt, kan du ikke stemme på valgdagen.

Du kan brevstemme i en hvilken som helst kommune her i landet – også i en kommune, hvor du ikke bor. Du kan brevstemme til og med torsdag den 23. maj 2019.

Baggrund

  • Der er valg til Europa-Parlamentet hvert femte år.

  • I Danmark vælges 14 medlemmer af Parlamentet. Det 14. mandat tiltræder dog først, når Storbritannien udtræder af EU.

  • Ved Europa-Parlamentsvalg i Danmark er der kun én valgkreds. Det vil sige, at alle vælgere kan stemme på alle partier og kandidater, der stiller op.

 Få flere nyheder om #epv19: Følg @valgDK på Twitter.

Yderligere oplysninger

Valgkonsulent Christine Boeskov, valg@oim.dk, tlf. 25 16 12 06

Presse- og kommunikationsmedarbejder Cecilie Rex Selmer, crs@oim.dk, tlf. 72 28 24 17