Vælgere kan søge om at stemme hjemme

Publiceret 12-11-2015

Har du ikke mulighed for at møde op og sætte dit kryds til folkeafstemningen på grund af sygdom eller manglende førlighed, kan du søge om at brevstemme fra dit eget hjem.

For nogle vælgere er det muligt at stemme hjemmefra til folkeafstemningen den 3. december 2015 om omdannelse af retsforbeholdet til en tilvalgsordning. Det drejer sig om dem, der ikke kan tage hen til et afstemningssted på afstemningsdagen, fordi de er syge eller mangler førlighed.

Du skal søge hos din kommune, hvis du ønsker at brevstemme fra dit hjem. For at søge skal du have et særligt ansøgningsskema, som du kan få ved at kontakte kommunen eller finde på Social- og Indenrigsministeriets hjemmeside.

Har du en hjemmehjælper, en hjemmesygeplejerske eller en anden praktisk hjælper, som kommer i dit hjem, kan du også få ansøgningsskemaet af dem. De kan hjælpe med at udfylde og indsende skemaet, hvis du har behov for det.

Kommunen skal have modtaget din ansøgning senest mandag den 23. november 2015 kl. 12.00. Kommunen må dog godt sætte en senere frist. Du kan få oplyst fristen hos kommunen.

Fakta: Sådan stemmer du hjemmefra

Hvis du får godkendt din ansøgning om at brevstemme hjemme, vil du blive kontaktet pr. brev eller telefon af din kommune med oplysning om, på hvilken dato og i hvilket tidsrum afstemningen skal foregå i dit hjem.

Den dag, du skal afgive din brevstemme, kommer to stemmemodtagere hjem til dig med brevstemmematerialet. Når du har sat dit kryds, tager stemmemodtagerne din brevstemme med tilbage til kommunen og sørger for, at din stemmeseddel bliver lagt i stemmekassen på afstemningsdagen ligesom de almindelige stemmesedler.

 

Kontakt

Christine Boeskov
TitelValgkonsulent
AfdelingDemokrati